Produkter
Branscher

NY VINSCHLÖSNING TILL KRAFTVERKSLUCKOR

Fortum och Interlift har tecknat avtal gällande leverans av en ny lösning för lyft av de två intagsluckorna till Fortums vattenkraftverk i Bergvik i Söderhamns kommun. 
Med hjälp av eldrivna vinschar och ett lyfttorn uppnås en lyftkraft på 100 ton, vilket behövs för att lyfta intagsluckorna. 

Interlift har tillsammans med vinschtillverkaren EMCE tagit fram en komplett utrustning som kommer att ersätta de befintliga hydraulcylindrarna för intagsluckorna. 

Avtalet tecknades 2022 och den första utrustningen är nu på plats, installerad och klar för överlämning i slutet av 2023. Fortum kan därmed göra en betydande reducering av mängden hydraulolja i kraftverket. 

Vi ser fram emot att få den här lösningen installerad i Bergviks Kraftverk och Fortum visar därmed att vi fortsätter ta miljöansvar med hjälp av ny teknik, säger Erik Ericsson, Fortums ansvarige projektledare för ombyggnaden i Bergvik. 

Flera andra ombyggnadsprojekt har visat intresse för denna lösning och ett antal offerter är redan lämnade.

Det är glädjande att vår erfarenhet av vinschar och lyftutrustning åter har kommit till nytta och att vi fått förtroendet från Fortum att bli deras leverantör, säger Per-Åke Nilsson, VD på Interlift AB.

Har du ett projekt vi kan hjälpa dig med?

Kontakta oss
interlift-lyftutrustning
Interlift AB
Huvudkontor Sjöbo
Getinggränd 2
275 39 Sjöbo

Hitta på google maps
Interlift AB
Bronsyxegatan 9B
213 75 Malmö

Hitta på google maps
högsta-kreditvärdighethögsta-kreditvärdighet
Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
© 2024 Interlift AB. Allt innehåll upphovsrättsskyddat | Cookies | Hemsida av Dexera